Agenda | Lenteavondconcert Gereformeerde kerk

Lemmer

Het Lemstermannenkoor houdt op 30 april een Lenteavondconcert in de gereformeerde kerk in Lemmer.

Het beloofd weer een prachtig concert te worden tijdens dit Lenteavondconcert zal de nieuwe dirigent van het Lemstermannenkoor zich deze avond voor het eerst aan het Lemster publiek presenteren. Feike van Tuinen uit IJlst is sinds 1 februari 2016 de nieuwe dirigent van het Lemstermannenkoor. Feike volgt Harm van der Meer op die na veertig jaar afscheid van het mannenkoor heeft genomen. De 54-jarige Feike van Tuinen is bekend als dirigent van een aantal koren in Zuidwest Friesland en is tevens componist en kunstschilder. Tijdens dit Lenteavondconcert kunnen de mensen kennis met hem maken. De muzikale begeleiding is in vertrouwde handen van organist Jan Kroeske. Gastoptreden zal verzorgd worden door Hendrie Westra op Marimba. Marimba is een aan de xylofoon verwant muziekinstrument uit de familie van de idiofonen. Marimba's hebben net als de xylofoon houten staven/toetsen ze worden zowel in de volks als in de klassieke muziek gebruikt. Het beloofd weer een mooi Lenteavond concert te worden met een breed aan Frysk en internationaal repertoir. De avond begint om 20.00 uur

Auteur

Brenda van Olphen