Agenda | Gaasterland wandeltocht

GAASTERLAND

De Gaasterland Wandeltocht, georganiseerd door Lionsclub Balk, ‘Tusken Mar en Klif’, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland.

Op 1 mei voeren de tochten van 7,5, 15, 25 of 40 kilometer langs glooiende landschappen, schitterende bossen, de Luts, het pittoreske stadje Sloten en het gezellige Balk. Dit jaar is het thema van de wandeltocht: 'Duurzaamheid'. De tocht voert in dat kader langs onder andere de pluktuin ‘Tuin bij de Wildernis’, de biologisch-dynamische boerderij ‘De Graasboerderij’ en recyclingbedrijf ‘AVK Plastics’. Daarnaast zijn er verrassende activiteiten, muziek en natuurlijk een natje en een droogje. De Gaasterland Wandeltocht 2016 is op 1 mei dé uitgelezen mogelijkheid om te trainen voor de Slachte Wandeltocht. Dit jaar gaat de opbrengst naar een buitenlands- en een lokaal goed doel. Dit zijn respectievelijk Starchildren (www.starchildren.nl) in Nepal en de Stichting BMFM (Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen, www.stichtingbmfm.nl/). De eerste geeft kansarme kinderen (HIV/Aids geïnfecteerde kinderen en aidswezen) de geborgenheid van een thuis en een kans op een beter leven en de tweede neemt mensen met een beperking mee voor vaartochten door Gaasterland. Aanmelden via de website: http://www.gaasterlandwandeltocht.nl.

Auteur

Brenda van Olphen