Stiltewandeling in Kuinderbos

Kuinre

Elke tiende van de maand om 10.10 uur start er een stiltewandeling in Noordoostpolder.

Op zondag 10 april start een route van ongeveer 7 kilometer bij Vakantiepark Eigen Wijze bij Bant. Vanuit daar wordt er in stilte gelopen door een relatief onbekend gebied van het Kuinderbos. Initiatiefnemers Dorine Tichelaar, Marloes van der Weele en Anita Boes willen door het organiseren van deze wandelingen rust en stilte laten ervaren. Iedereen kan meedoen in zijn of haar eigen looptempo. ,,We geven de ruimte aan ieders eigen wijze van wandelen,'' licht Marloes toe. Onderweg wordt er af en toe gezamenlijk stil gestaan om nog beter tot bezinning te komen. Net als bij de drie eerdere stiltewandelingen is er voor en na de wandeling tijd voor een drankje, hapje en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. ,,Mensen zijn er vrij in om te kiezen voor het vertellen van de beleving van het wandelen in stilte,'' vertelt Dorine. ,,Vorige keer was er tijdens het delen veel herkenning en verbinding.'' Als afsluiting van deze ochtend wordt er door Han van Wegen informatie gegeven over vakantiepark Eigen Wijze. Meelopen met de stiltewandeling kan na aanmelding via website www.anitaboes.nl/stiltewandelingen

Auteur

Brenda van Olphen