Agenda | Klaasje Postma met Life is Beautiful

Lemmer

In de theaterzaal van De Hege Fonnen speelt zaterdag 9 april Klaasje Postma samen met pianiste Pauli Yap de voorstelling ‘Life is Beautiful’.

‘Life is Beautiful’ is een theatrale, muzikale en aangrijpende voorstelling door Klaasje Postma en Pauli Yap. In 2014 stierf de oudste overlevende van de Holocaust: de 110-jarige, Joodse pianiste Alice Herz-Sommer. Een unieke vrouw die een grenzeloze levensvreugde kende. Iedere dag zag ze weer als een nieuwe uitdaging, ondanks haar verblijf tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Theresienstadt. Topactrice Klaasje Postma (ook de schrijfster) vertelt het aangrijpende en muzikale levensverhaal van Alice Herz-Sommer. Ze kleurt dat in aan de hand van eigen familie-ervaringen. Pianiste Pauli Yap vlecht werken van o.m. Bach, Beethoven, Schumann en Chopin door het stuk. Composities die Herz-Sommer zelf speelde, die haar redding vormden en een blijvende bron bleven van troost en energie. ‘Life is beautiful’ was het motto van Herz-Sommer. En is nu een door Gerard Wolters geregisseerd prachtig en persoonlijk stuk over keuzevrijheid, verdriet, optimisme, dankbaarheid en humor. ‘Life is Beautiful’ wordt gespeeld in het Fries, met enkele korte passages in begrijpelijk Duits en Engela. Zaterdag 9 april (20.00 uur) in Theater De Hege Fonnen (Lemmer). Entree: € 18,50 incl. pauzedrankje. www.klaasjepostma.nl

Auteur

Brenda van Olphen