Frysk Projectorkest met Wisecrackers en Melomania

Lemmer

In de theaterzaal van De Hege Fonnen spelen zaterdag 27 februari het Frysk Projectorkest met Wisecrackers en het a-capella koor Melomania.

Het oeuvre van de Hollywood regisseur Robert Wise – in 2014 honderd jaar geleden geboren – staat in deze audiovisuele voorstelling centraal. De muziek, uitgevoerd door het 20-koppige Fries Project Orkest, en beelden van onder andere ‘West Side Story’, ‘Sound of Music’ en ‘Star Trek’ worden door arrangeur/dirigent Frans Vermeerssen en de videokunstenaars van Buro Lamp en Kap als uitgangspunt genomen. Het 20-koppig Frysk Projectorkest, bestaande uit strijkers, koperblazers, houtblazers ritmesectie en zang. Het orkest bestaat uit conservatoriumstudenten uit Groningen en Utrecht, professionals uit Friesland en gevorderde amateurmuzikanten. ‘Wisecrackers’ is een ode aan Robert Wise, die precies honderd jaar geleden geboren werd. Melomania is een klein 5-stemmig a capella koor uit Lippenhuizen en bestaat uit mannen en vrouwen. Of het nu pop, wereldmuziek of evergreen is; of het nu in het Frans, Italiaans, Zweeds of Engels is; het koor zingt nummers die je raken en meenemen. Intentie, passie en harmonie zijn de kernwoorden voor de 13 betrokken leden. Sfeer en beleving kenmerkt de optredens. Onder de deskundige en bezielende leiding van dirigente Janna Postma is het koor gegroeid en worden telkens nieuwe uitdagende arrangementen aan het repertoire toegevoegd. Zaterdag 27 februari (20.00 uur) in Theater De Hege Fonnen (Lemmer). Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje. www.friesprojectorkest.nl ; www.koor-melomania.nl

Auteur

Brenda van Olphen