Fotoreportage | Sjinkie Knegt en Dirk Jan Reijenga winnaars Sport Gala

Heerenveen

Shorttracker Sjinkie Knegt uit Bantega en schipper Dirk Jan Reijenga zijn verkozen tot 'Sportman' en 'Friese Sportman' van het Jaar. Zij kregen deze erkenning tijdens het Sport Gala in Heerenveen donderdagavond.

Knegt was in december al tijdens het NOS Gala verkozen tot Sportman van het jaar en nu ook in zijn eigen provincie. De schaatster werd vorig jaar Europees kampioen en Wereldkampioen. Afgelopen vrijdag kwam Knegt ten val tijdens de wereldbekerfinale in Dordrecht. Door de opgelopen blessures kan hij zijn wereldtitel niet verdedigen volgende maand. ,,Ik heb een klein beetje pijn aan de ribben, maar voor de rest gaat het prima. Gewoon volgende keer weer knallen.'' Dirk Jan Reijenga is door het publiek gekozen tot Friese Sporter van het jaar. Een nipte overwinning: het verschil met kaatster Manon Scheepstra was maar 1,7 procent. Het Jouster skûtsje Oeral Thûs heeft in 2015 voor het eerst sinds de oprichting van de SKS het Skûtsjesilen gewonnen. ,,Geweldig, heel bijzonder. Vorig jaar de hoofdprijs gewonnen en nu deze prijs.''

Auteur

Brenda van Olphen