Film 'Als twee druppels water' draait in dienstencentrum Senioren

Lemmer

In dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat wordt dinsdag 19 januari de film 'Als twee druppels water' getoond. De voorstelling begint om 14.00 uur.

De film is gebaseerd op het boek 'De donkere kamer van Damocles' van W.F. Hermans en stamt uit februari 1963. 'Als twee druppels water' deed mee aan de competitie van het filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor een Gouden Palm voor beste regie. Tweede Wereldoorlog Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. De goedaardige maar sullige Henri Ducker is sigarenwinkelier in Voorschoten. Als op een avond een parachutist landt met een missie als geheim agent voor de geallieerden, blijkt deze "als twee druppels water" op Ducker te lijken. Hij is alleen donker in plaats van blond.Ducker komt zo terecht in het verzet. Als u wilt weten hoe het verder gaat, bent u van harte welkom in het Dienstencentrum Senioren.  

Auteur

Martin Cusiel